Overvægt

...og forhøjet blodtryk

Hvis du har forhøjet blodtryk og er overvægtig, så vil det være gavnligt for dig at tabe dig. Læs med her hvordan det hænger sammen

Flere studier viser en overproportional forekomst af forhøjet blodtryk blandt overvægtige. Hvis du vejer for meget, og især hvis du har fedtet siddende på maven, så er der god grund til at arbejde med et vægttab som et led i dine bestræbelser på et normalt blodtryk.

Der er flere årsager til at overvægt bliver medvirkende til forhøjet blodtryk, men helt kort er et overvejende problem, at vores fedtvæv frigør frie fedtsyrer til vores kredsløb, og det skaber inflammation. Når der er inflammation i kroppen dannes der en lang række stoffer, der er skadelige for kroppens mange funktioner. Signaler misforståes eller sendes måske slet ikke – eller måske sendes de for meget. Det skaber ubalancer i kroppens funktioner, herunder i reguleringen af dit blodtryk.

De inflammatoriske stoffer kan også skade dine blodkar, og det er netop i blodkarrene, at der sker en lang række funktioner, der er afgørende for et sundt blodtryk. Hvis dine blodkar bliver mindre funktionsdygtige kan det være, at der ikke kan laves nitrogenoxid nok, og det er det stof, der medvirker til at dine blodkar kan udvides og give efter for det tryk blodet laver på dine blodårer. Det kan også være at nitrogenoxiden, pga. inflammationen, danner andre forbindelser og i stedet bliver til et decideret skadeligt produkt.

Det kan være svært at tabe sig, og for mange skal der en kostomlægning til. Det er en god ide at undersøge, om der er noget du spiser, som du ikke tåler, for det kan påvirke din indsats. Derudover er det vigtigt at gøre sig gode venner med sin tarmflora og sikre et stabilt blodsukker. Et godt sted at starte er at spise efter denne tallerkenfordeling.

 

 

JA TAK!

Jeg vil gerne have et kvarters  gratis og uforpligtende samtale hvor vi sammen finder ud af, om ernæringsterapi kan skabe positiv forandring for mig.