Ernæringsterapi

Vejen til øget velvære

Lider du af kronisk sygdom eller andre problemer, der nedsætter din trivsel, så er der en stor sandsynlighed for, at ernæringsterapi, kan genoprette kroppens naturlige balance, så du får det bedre

Det kan være en voldsom begivenhed eller stress, som ændrer kroppens interne signaler, så der går kuk i centrale mekanismer og gør os syge. Det kan også være, at vi har haft en eller flere infektioner, der starter en uhensigtsmæssig bakteriesammensætning i vores tarm, sådan at vores ellers gode venner pludselig bliver til fjender. Måske sover vi dårligt eller vi mangler motion, også to meget centrale faktorer for et godt helbred. Men – helt i kernen af ernæringsterapien er ikke overraskende den mad vi spiser. Ikke bare det, at vi spiser mad, der giver os de rigtige næringsstoffer, men også at vi er i stand til at nedbryde den, og at vi kan optage de vigtige vitaminer og mineraler, som kroppens mange funktioner har brug for, for at kunne gøre sit arbejde med at være i balance, så vi har det godt.

Det hele hænger sammen

Alle vores organer bruger blodet til at få næringsstoffer og ilt til cellerne og til at transportere affaldsstoffer væk igen. Det er også vores blod der transporterer f.eks. hormoner fra et sted til et andet. Udover at blodbanen forbinder alle vores organer og væv, så har vi også nervesystemet, som konstant sender signaler, og som forbinder alle dele af kroppen. Når nu at det hele er forbundet på denne måde, så er det måske ikke så vanskeligt at forestille sig, at et symptombillede kan være komplekst, og at årsagen til en sygdom ét sted i kroppen måske i virkeligheden udspringer et helt andet sted. Derfor ser vi på hele mennesket og ikke kun på det konkrete symptom.

Ernæringsterapi er ikke en kur eller en diæt

Når du kommer til mig med et problem, som du ønsker hjælp til skal du ikke forvente at komme på en kur. En kur eller en diæt klinger af restriktioner og forbud, og det er ikke en god tilgang til mad, som jo er meget centralt i vores liv, og som er – eller i hvert fald bør være – forbundet med liv, glæde og energi. Hos mig får du en plan med råd og vejledning om, hvordan du skaber de bedste forudsætninger for et sundt liv uden smerter eller ubehag. Disse råd er i en sådan form, at du nemt kan tage dem og gøre dem til dine nye principper for, hvordan du vil nære din krop og give den gode betingelser for en forbedret livskvalitet, så det bliver til den måde, du lever på frem for en stram regelbog. Jeg arbejder med rådgivning om den mad du putter på tallerknen, og med tilskud dér hvor jeg vurderer, at det er nødvendigt at supplere i en periode alt efter dine specifikke problemstillinger. Desuden taler vi om andre faktorer der påvirker dig i din hverdag, herunder søvn, motion og stress.

JA TAK!

Jeg vil gerne have et kvarters  gratis og uforpligtende samtale hvor vi sammen finder ud af, om ernæringsterapi kan skabe positiv forandring for mig.