Giftige stoffer

…og forhøjet blodtryk

Vi er i kontakt med tungmetaller og andre skadelige stoffer hver dag, og i langt højere grad, end vi måske lige tror. De påvirker vores krop på mange meget uheldige måder.

I undersøgelser har man set stærk sammenhæng mellem f.eks. kviksølv og forhøjet blodtryk. Cadmium er også undersøgt, og her ser man også at det har negativ effekt på blodtrykket – og hjertekasygdomme generelt, fordi det giver såkaldt oxidativt stress i cellerne og det ødelægger gavnlige stoffer og laver ubalancer i mange funktioner. Forhøjet blodtryk er også associeret med eksponering for selv lave niveauer af bly.

Rygning er også et skadeligt stof – det skaber på samme måede oxidativt stress og det skader dine blodkar, så de ikke kan udføre deres arbejde med bl.a. blodtryksregulering. Kommer der skader på blodkarrene er der åbent for dannelse af åreforkalkning, og det giver også forhøjet blodtryk og øget risiko for blodpropper.

Luftforurening, cigaretrøg, kemikalier i hud- og hårplejeprodukter samt kosmetik, tilsætningsstoffer og farvestoffer i mad, pesticider m.fl. er det rene gift for vores sundhed. Måske har du hørt ordet “cocktail-effekt” – som betyder den effekt, det har på os når flere kemikalier optræder sammen. Den er svær at kortlægge – men det er anerkendt, at påvirkning fra så mange forskellige sider, har en negativ effekt på vores helbred. Hvornår dråben får bægeret til at flyde over er individuelt, og signalerne vil være diffuse. Kroppen reagerer på de fremmede giftstoffer ved at skabe inflammation. Der dannes frie radikaler, som er løsrevne elektroner, der er meget reaktive og skaber ravage på deres vej. De skal passiviseres med antioxidanter, som f.eks. findes i grøntsager og frugt.

Vores afgiftningskapacitet i lever og nyrer overbelastes og kan måske ikke følge med, og inflammationen forstærkes. Det er med andre ord en rigtig god ide at rydde ud i skabene for stoffer, som er fyldt med alverdens farlige stoffer og udskifte dem med nogle mere harmløse varianter. Når det kommer til maden, så er økologiske råvarer det bedste alternativ. Vi udsættes hele tiden for mange skadelige stoffer, og de har negativ indflydelse på mange funktioner i kroppen, herunder kan det være medvirkende årsag til, at du får forhøjet blodtryk.

Kort opsummering:

  • Hvis du ryger, så stop
  • Fjern alt det du har af giftige produkter i din husholdning. Tjek alle dine rengøringsprodukter og plejeprodukter og når du køber nye, så vælg dem der er fri for skadelige stoffer
  • Køb økologiske fødevarer så vidt det er muligt
  • Hvis du har sølv-fyldninger (amalgam) i tænderne, overvej at få dem skiftet til noget der ikke er giftigt. Sørg for at få det gjort hos en tandlæge, der ved hvordan det skal gøres uden at der opstår yderligere forgiftning

 

JA TAK!

Jeg vil gerne have et kvarters  gratis og uforpligtende samtale hvor vi sammen finder ud af, om ernæringsterapi kan skabe positiv forandring for mig.