Tarmbakterierne styrer

Det er slået fast gennem forskning i de seneste mange år, at vores tarmbakterier har indflydelse på vores sundhed og velvære. Det gælder også, når vi taler om forhøjet blodtryk

Studier har vist, at diversiteten af gavnlige bakterier i mikrobiotaen er ringere hos hjertekar-patienter og mennesker med forhøjet blodtryk, end hos raske, og at der sker forbedring af blodtrykket ved behandling af en ubalance i tarmen.

Tarmbakterier kan påvirke de centre i hjernen, der kontrollerer hjerte-kar-kredsløbet via det, der kaldes det enteriske nervesystem. Det enteriske nervesystem er en meget stor mængde nerveceller, der tager sig af mave-tarm-området, og som kan sende signaler til resten af kroppen udenom vores hjerne og almindelige nervesystem. Det kaldes derfor også for vores anden hjerne. Hvis tarmbakterierne er domineret af nogle uvenlige typer, så kan der sendes forkerte signaler til vores forskellige funktioner i kroppen, herunder altså også til de funktioner, der regulerer blodtrykket.

Derudover kan bakterier i tarmen og deres nedbrydningsprodukter trænge ind over tarmbarrieren til blodbanen, hvor de kan påvirke vores væv, herunder blodkar og deres funktion. Hvis der trænger andet end næringsstoffer ind gennem tarmens slimhinde, er det fordi der er problemer med tarmens gennemtrængelighed. Det er også det, man kalder hullet tarm eller leaky gut. Det kan opstå på mange måder, og der vil oftest være tale om, at der er en ubalance i tarmens bakteriesammensætning, der ikke er optimal for dit helbred. Der er altså forbindelse mellem tarm og forhøjet blodtryk, og en sund tarmflora samt stærk tarmslimhinde er dermed vigtig for dit blodtryk.

Hvis du har forhøjet blodtryk og ønsker at sænke det, så kan det altså betale sig at se din fordøjelse, og det du spiser, efter i sømmene.

JA TAK!

Jeg vil gerne have et kvarters  gratis og uforpligtende samtale hvor vi sammen finder ud af, om ernæringsterapi kan skabe positiv forandring for mig.