Stress skal tages alvorligt

Stress er kilden til mange ubalancer i kroppen, som fører sygdom og nedsat trivsel med sig.

Stress kan se ud på mange måder. Det kan være støj, arbejdspres, manglende tid til det, du ønsker at have tid til, bristede drømme, konflikter med nære relationer, ensomhed, indestængt vrede, mad du spiser, som din krop ikke tåler eller andre giftstoffer i dine omgivelser

Overordnet kan man inddele det i tre kategorier:

Fysisk stress:

Når vi har alt for meget at skulle overkomme, og vi ikke længere kan følge med. Kroppen siger fra, din appetit ændrer sig, måske får du dårligere hukommelse, højere puls og andre signaler om, at du skal skrue ned for tempoet.

Indre stress:

Hvis du udsættes for noget, du ikke tåler – det kan være noget, du spiser, som dit immunsystem reagerer på, eller noget i din omverden som f.eks. skimmel, røg, parfume eller lign., så reagerer din krop på samme måde som ved fysisk stress

Emotionel stress:

Emotionel støtte i livet og god social integration reducerer risikoen for at få forhøjet blodtryk. Det vil med andre ord sige, at glæde og samvær med andre mennesker er gavnligt for dit blodtryk.

 

Når vi er stressede producerer vi stresshormoner, og vores fordøjelse sættes på pause og næringsstoffer sendes ud i blodbanen, så blodsukkeret stiger. Vi skal være parate til at handle på den fare, vores biologiske system oversætter stress til, og derfor pumpes der mere blod ud end normalt, blodkarrene trækker sig sammen og konsekvensen er dermed at blodtrykket forhøjes. Dette sker uanset hvilken form for stress, der er tale om. Kroppen, som er designet til ur-mennesket, kender ikke forskel. Det siger sig selv, at hvis vi har det sådan tit, bliver det til et problem for vores sundhed.

Stress skal med andre ord tages alvorligt, og det er vigtigt at finde ud af hvad der trigger din stress, så du kan arbejde med den. Derudover kan du arbejde med yoga, mindfullness, åndedrætsøvelser og meditation som noget der kan give ro på systemet. Rent ernæringsmæssigt kommer du lynhurtigt i underskud af næringsstoffer når du har stress, dels fordi kroppen forbruger flere af dem og dels fordi fordøjelsen sættes på pause. Det kan være svært at have overskud til at gøre noget ved denne del, når man er stressramt, så et godt råd er at søge støtte hos venner og familie, som kan hjælpe dig med at få noget god og nærende mad, så du bedre kan stå imod, og som også kan støtte dig ifbm. selve stress triggeren. 

JA TAK!

Jeg vil gerne have et kvarters  gratis og uforpligtende samtale hvor vi sammen finder ud af, om ernæringsterapi kan skabe positiv forandring for mig.